Betalning

När du handlar linser och glasögon på nätet kan du välja hur du vill betala. Du kan till exempel välja att betala dina linser/glasögon direkt via din Internetbank eller mot faktura som skickas hem till dig. Här redogör vi för de vanligaste betalningsalternativen.

Betal- och kreditkort

Om du har ett VISA, Mastercard eller liknande kan du betala dina linser/glasögon genom att knappa in ditt kortnummer och kortets giltighetstid. Man ska alltid vara försiktig med att lämna ut kortuppgifter på Internet, men alla sajter vi rekommenderar har säkra betalningssystem som garanterar att dina kortuppgifter inte hamnar i fel händer.

Faktura

Om du vill kan du välja att betala med en faktura som skickas hem till dig tillsammans med dina linser/glasögon. Detta är det helt klart säkraste sättet för dig att betala, men det innebär en risk för företaget. Om ett företag erbjuder betalning av linser mot faktura kan du därför vara säker på att de är seriösa, vilket innebär att det även är säkert att använda något annat betalningsalternativ.

Direktbetalning

Du kan även välja att betala dina linser/glasögon direkt via din Internetbank. Om du väljer det alternativet slussas du från sajten där du valt att köpa dina linser direkt till din Internetbank, där du loggar in och utför betalningen. Det är väldigt enkelt, allt du behöver är inloggningsuppgifterna till din Internetbank.

Delbetalning

Delbetalning är ett smidigare sätt att betala istället för att låna pengar av ett kreditinstitut. Du väljer själv varje månad hur mycket du vill betala av på ditt belopp. Du betalar lägst 1/24 av totalbeloppet men du kan alltid välja att betala av hela beloppet på en gång. Betalning sker alltid på den sista dagen varje månad.

Postförskott

Eftersom det innebär en risk för företagen att skicka dina linser/glasögon tillsammans med en faktura kan det hända att de väljer att skicka linserna mot postförskottsbetalning. Det händer oftast bara om värdet av din beställning är väldigt stort, eller om du beställer färgade linser utan styrka som vem som helst utan synfel kan använda. Om dina linser/glasögon skickas mot postförskott får du hem en uthämtnings-avi när de anlänt till ditt närmsta utlämningsställe. Då går du dit med avin och betalar för dina linser direkt när du hämtar ut dem.