Linser

Med kontaktlinser kan man korrigera alla vanliga synfel; närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet. Det finns många olika sorters linser. Vilken typ du är i behov av framkommer när du gör en tillpassning hos optikern. Där framkommer vilken grad av synfel ni har, och hur ditt öga är uppbyggt, t.ex radie, typ av tårvätska, hur du kommer att använda dem, osv.

Linser

Endagslinser

Med endagslinser kan du enkelt välja när du vill ha linser och när du föredrar glasögon. Med endagslinser sätter du i linserna på morgonen, och slänger dem på kvällen. Det finns endagslinser för de flesta typer av synfel. Här kan du läsa mer om endagslinser.

Månadslinser

Med månadslinser har du samma par linser i upp till 3-4 veckor. Dessa tar du ut på kvällen och rengör med rekommenderad linsvätska. Sedan förvarar du dem i linsbehållaren under natten. Läs mer om månadslinser.

Dygnet-runt linser

Med dagens moderna silikonhydrogelmaterial finns det möjlighet att ha linserna i ögat dygnet runt upp till 30 dagar. Lär dig mer om dygnetruntlinser.

Multifokala linser

Har du svårt att “ställa om” från att titta från längre avstånd till att läsa på nära håll? Exempelvis när du kör bil och tar blicken från vägen för att titta på hastighetsmätaren. Med progressiva linser ser du tydligt och klart på alla avstånd.

Linser på nätet

Idag finns en uppsjö av återförsäljare där du kan köpa dina ordinerade kontaktlinser online. Fördelen med detta är naturligtvis prisbilden, som med all ehandel.

Tänk dock på att använda dig av seriösa webbplatser som saluför produkter från välkända tillverkare. Detta är viktigt för att du som kund ska känna dig säker igenom hela köpprocessen, men även för att du ska veta att de produkter du köper håller en hög kvalitet och är originalprodukter.

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att använda någon av de prisjämförelser som finns på nätet idag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på dina linser. Vi rekommenderar Alltomlinser.se som även tillhandahåller ett register där du kan se vad optikerns linser heter i original. Du kan även få tips och råd från deras optiker – helt utan kostnad!

Tänk på…

– Tvätta alltid händerna innan hantering av dina linser.
– Vid rengöring, gnugga alltid dina linser med linsvätskan för bättre komfort.