Månadslinser

Månadslinser ska användas en månad innan de kastas. Man måste ta ut dem varje kväll, rengöra dem och förvara dem i ett etui med linsvätska under natten.

Månadslinser
Månadslinser är oftast det billigaste alternativet, men de kräver en del skötsel. Man måste hantera och rengöra sina månadslinser noggrant och på rätt sätt. Linser som man använder i 2-4 veckor brukar kallas för korttidslinser, månadslinser är alltså en typ av korttidslinser. Månadslinser finns för de flesta synfel, även för astigmatism. Priserna för månadslinser varierar beroende på mängd, typ och var du väljer att köpa dem.

Biofinity är den mest populära månadslinsen på marknaden och finns både som veckolins och månadslins. För dig som behöver toriska linser så finns Biofinity Toric. Här hittar du bäst pris på Biofinity kontaktlinser.

Acuvue är en annan populär månadslins som tillverkas av Johnson & Johnson. Meningen är att man ska använda dem i två veckor, men optiker kan rekommendera en annan bärtid. Den går till exempel att använda som 1-veckaslins, då man har den inne i ögat dygnet runt i en vecka. Detta innebär att man sover med den istället för att ta ut den på kvällen. Vissa optiker ordinerar den även som månadslins. Acuvue säljs i förpackningar med 6 linser.