Endagslinser

Endagslinser är precis vad det låter som – linser som du använder en dag. Du sätter i dem på morgonen, på kvällen tar du ut dem och slänger dem i soptunnan. Morgonen efter använder du nya fräscha linser.

Endagslinser
Detta innebär att du slipper all skötsel, du slipper tvätta dina linser med linsvätska och oroa dig för om du hanterar dem på rätt sätt. Eftersom du hela tiden använder nya fräscha linser minimerar du risken för irritation i ögat. Endagslinser är perfekta för dig som vanligtvis använder glasögon, men varvar med linser emellanåt, till exempel när du ska på fest. De passar även bra för den som lever ett aktivt liv med mycket sport och resor. Nuförtiden finns det endagslinser för de flesta synfel, även för astigmatism. Priserna för endagslinser varierar beroende på mängd, typ och var du väljer att köpa dem.

Focus Dailies är det allra vanligaste och populäraste märket av endagslinser, de tillverkas av Alcon (Ciba Vision). Det finns även en färgad version av Focus Dailies som heter Freshlook One-day. Focus Dailies säljs i förpackningar med 30 linser eller 90 linser.

1-day Acuvue är ett annat exempel på endagslinser som tillverkas av Johnson & Johnson. De är lite tunnare än andra endagslinser och släpper igenom mycket syre till ögonen. 1-day Acuvue säljs i förpackningar med 30 linser eller 90 linser.