Progressiva glasögon

Är du trött på att alltid behöva ha med dig mer än ett par glasögon? Med progressiva glas så ser du lika bra på kort avstånd som på långt och allt däremellan. Glasen slipas på ett speciellt sätt, så att synen korrigeras beroende på var i glaset du tittar, och övergången mellan de olika slipningarna är så mjuka och behagliga att du knappt märker den.

Glasögon

Terminalglasögon

Sitter du ofta vid datorer och skärmar när du arbetar? Får du ibland huvudvärk och känner att du anstränger ögonen för att se ordentligt? Terminalglasögon är speciellt anpassade för att underlätta din arbetssituation. Ta kontakt med en optiker så berättar de mer. Behöver du terminalglasögon i ditt arbete, prata med din arbetsgivare, då det många gånger ingår som en förmån i arbetet. För dig som är i färd med att köpa Terminalglasögon rekommenderar vi Rodenstock.com

Snygga glas

Många som bär glasögon vill ha glas som är lätta att sköta och som ser bra ut. Det senaste inom glastrender är att behandla glasen med ett tunt mineralskikt som ger reptåliga glas och även antireflexbehandling som gör att du får ett glas som minimerar reflexer.
För att du skall kunna hålla glasen rena på ett enkelt sätt behandlas dem så att smuts, fett och damm har svårare att fastna på glaset. Allt för att du ska få ett så snyggt glas som möjligt.

Glastyper

– Mineralglas – blir inte så lätt repiga, men kan krossas. Dessa är tyngre än plastglas.
– Plastglas – är lätta och okrossbara men repas lättare än mineralglas. Plastglas kan man hårdhetsbehandla mot repor.
– Högbrytande glas- är gjorda av material med högre brytningsindex, och gör glasen tunnare och lättare. Finns i glas, och i plast. Det finns även asfäriska glas, som gör att glaset får en flackare kurva, och därför blir tunnare och lättare.
– Fotokromatiska glas – ändrar färg i solljuset, och blir mörka.
– Progressiva eller dubbelslipade glas- för de som behöver olika styrkor på t.ex långt och nära håll, finns både i plast och glas.mm.
Samtliga glas går i regel att behandla för att öka synkomfort, öka kontrast och förbättra utseendet. Ex. på ytbehandlingar:
Hårdbehandling, Antireflexbehandling, smuts- och vattenavstötande behandling.
Vill man ha alla tre på en gång, får man en CRIZAL-behandling, och fördelarna är bl.a:
– Dina ögon blir vackrare.
– Du ser bättre på arbetet.
– Du ser bättre i trafiken.

Här kan du läsa mer om glasögonens historia.

Köp glasögon online

Numera är det smidigare att handla både glasögon och solglasögon på nätet. Butiker som bl.a Mister Spex erbjuder kunder att låna hem 4 glasögon i taget i upp till 10 dagar för att sedan skicka tillbaks glasögonen som inte passar. Det finns även möjlighet att spara en slant genom att använda en Mister Spex rabattkod som ger upp till 10% rabatt på köp av glasögon.